Kanaalloze warmtepomp – de voordelen zijn reëel en talrijk

Terwijl de prijzen van fossiele brandstoffen blijven stijgen, is een warmtepomp zonder afvoerkanaal iets waar steeds meer mensen onderzoek naar doen. De winter is niet een seizoen waar veel mensen naar uitkijken vanwege de stijgende warmtekosten.

De gedachte om propaan of stookolie te kopen is geen prettige gedachte.

Tot voor kort stookten we voornamelijk op propaan. We hebben ook een maïsbrander, maar dat is slechts een aanvullende verwarming, niet in staat om de hele lading te dragen om ons huis te verwarmen.

Omdat we warm water hebben en geen geforceerde lucht, zijn we enigszins beperkt in verwarmings- en koelopties voor ons huis. Totdat de kanaalloze warmtepomp beschikbaar kwam.

Kanaalloze warmtepompen bieden energiezuinige verwarmingsopties

Mini-kanaalloze systemen zijn een zeer goede oplossing voor een huis als het onze.

Ze hebben ook veel interesse gekregen, omdat ze een aantal situaties kunnen oplossen die de gemiddelde huiseigenaar heeft.

Deze technologie is niet nieuw voor mij. Ik ken al jaren de voordelen van warmtepomp deurne. Ik heb verschillende vrienden in de HVAC-branche en ze zijn helemaal verkocht voor het idee om warmtepompen zonder afvoerkanaal te gebruiken.

Er is eigenlijk niets veranderd sinds deze technologie voor het eerst op de markt kwam in de jaren zeventig, behalve misschien dat de brandstof- en verwarmingsprijzen zijn blijven stijgen.

Warmtepompen bieden een zeer handige manier om uw huis te verwarmen. Dit zijn enkele van de voordelen zoals ik ze zie.

De installatie is snel en eenvoudig

Het installeren van een mini-warmtepomp zonder afvoerkanaal is eenvoudig en snel.

Voor een huis als het onze zonder leidingwerk was dit erg aantrekkelijk.

Een kanaalloos warmtepompsysteem betekent precies dat: u hoeft geen kanalen te installeren. Dit maakt het systeem perfect voor oudere huizen die nog nooit een ovensysteem met geforceerde lucht hebben gehad met ventilatieopeningen in de vloer of muur. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld toevoegingen aan kamers of kleine appartementen waar het gewoon niet mogelijk is om luchtkanalen te installeren.

Ik vind het ook leuk dat je verschillende zones in je huis onafhankelijk van elkaar kunt bedienen en zelfs kunt programmeren om op vooraf bepaalde tijden aan te gaan.

Ik vergat eerder te vermelden dat je met deze technologie zowel kunt verwarmen in de winter als koelen in de zomer. Het systeem werkt ongeveer zoals uw koelkast, die de warme lucht uit de koelkast verwijdert en vrijgeeft in de keuken.

Een mini-kanaalloos airconditioning-/verwarmingssysteem verwijdert het “koele” deel van de buitenlucht en stuurt het het huis in tijdens de warme weermaanden, en keert dat proces in de winter om wanneer het de “warme” uit de bestaande buitenlucht en leidingen verwijdert het als warmte in huis.

Een mini kanaalloze unit bestaat uit 2 delen: de buitenunit die eruitziet als een kleine centrale airconditioner en de binnenunit die op het bovenste deel van een muur wordt geplaatst. De binnenunit lijkt op een kleine plintverwarming. Het wordt op het bovenste deel van de muur geplaatst, eigenlijk boven je foto’s.

De 2 units zijn verbonden door middel van bedrading en de buitenunit mag niet verder dan 15 meter van de binnenunit worden geplaatst.

Leidingloze warmtepompen houden meer $$ in uw zak

Alleen al de kostenbesparingen in de programmeerbare functie zijn verbluffend.

Laten we zeggen dat je een dagje weg bent. Je wilt toch niet al die tijd je huis verwarmen of koelen?

Je kunt de afstandsbediening instellen om de temperatuur lager te zetten als je weg bent. U kunt het apparaat dan ook zo instellen dat het kort voordat u thuiskomt weer wordt ingeschakeld, misschien 30-60 minuten, zodat het prettig en comfortabel is wanneer u uw deur opent.

De mini-warmtepomp zonder afvoer gaat vanzelf aan! Ik ben dol op deze functie. Ja, u kunt iets soortgelijks doen met veel centrale verwarmingssystemen, maar in de meeste gevallen niet per zone.

Dit betekent dat u de logeerkamer kunt uitschakelen of weigeren als er niemand in verblijft. U kunt hetzelfde doen met de zolder, of de naaikamer, enz.

Dit vertaalt zich in meer geld dat aan het einde van de maand in uw zak zit. Volgens sommige schattingen zou het energieverbruik met wel 60% kunnen dalen met een kanaalloos systeem.

Mini Ductless AC-systemen zijn nu lokaal beschikbaar

Zoals met alles wat populair is, werkt het vrijemarktsysteem en zijn er veel bedrijven die mini-kanaalloze warmtepompen verkopen en installeren.

U kunt naar uw plaatselijke HVAC-leverancier gaan en daar is niets mis mee, maar er zijn andere manieren.

Omdat deze eenheden relatief klein en licht zijn, kunnen ze door UPS worden verzonden. Dit opent een hele wereld aan mogelijkheden wat betreft het kopen van uw eenheden!

We hebben ontdekt dat er enkele bedrijven online zijn die mini-kanaalloze systemen laten vervaardigen volgens hun specificaties, en een aantal zeer goede en voordelige eenheden importeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *