Hvad er det bedst egnede hundefoder?

36 views 1:46 pm 0 Comments March 4, 2023

 

Vil du vide hemmeligheden bag at vælge det bedste hundefoder til din hund? Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvad det er, og hvorfor du bør bekymre dig om, hvad din hund spiser, og hvordan det kan påvirke din hunds sundhed og adfærd.

Dette segment er for hundeejere, der ønsker at fodre det allerbedste til deres lodne venner. Hunde med nyre, skjoldbruskkirtel, fødevareallergi eller andre unormale tilstande kræver særlige diætbehov, som ikke er dækket af dette segment.

Så hvad er det bedste hundefoder?

Hundefoder, der er baseret på kød i stedet for korn. Det er hemmeligheden bag din hunds optimale helbred. Hundemad af lav kvalitet vil næsten altid være kornbaseret, og det sundere hundefoder af højere kvalitet vil være kød, fjerkræ eller fisk. Du betaler mere for kødbaseret hundefoder, men jo højere pris, jo højere kvalitet; jo højere kvalitet af ingredienserne, jo større ernæringsværdi.

Hunde skal spise mere hundefoder af lav kvalitet i et forsøg på at opfylde deres ernæringsmæssige behov. Igen kan du betale mere for højere kvalitet, men du vil købe mindre, fordi din hund vil spise mindre. Så husk det, når du ser på prisen på hundefoder af højere kvalitet. Din hund vil også få mærkbart mindre afføring, når den fodres med en kødbaseret kost af høj kvalitet.

Dette er min nummer et hemmelighed for at vælge det bedste hundefoder. Fortsæt med at læse, for nu vil jeg fortælle dig hvorfor, så ved slutningen af dette segment vil du have opnået nok viden om emnet til bedre at forstå og komme til dine konklusioner.

Så hvorfor er en kødbaseret kost af høj kvalitet så vigtig?

For hunde er kød den passende kilde til protein, og fedt er den passende energikilde. Kød af høj kvalitet indeholder alle de proteiner, vitaminer, mineraler og essentielle næringsstoffer, der er nødvendige for, at hunde kan leve et langt og sundt liv. Alligevel er kulhydrater blevet det dominerende næringsstof, der findes i de fleste hundefoder. Hvorfor er det? Fordi de er rigelige, har lang holdbarhed og er billigere end protein og fedt. Hvad betyder det? Billigere hundefoder omfatter generelt mindre kød og flere animalske biprodukter og kornfyldstoffer. Er det her godt? Fortsæt med at læse for at finde ud af det.

I modsætning til hvad man tror, er kulhydrater ikke afgørende for en sund hundekost. Fiber er heller ikke et nødvendigt næringsstof for hunde. Hunde har ikke brug for majs, hvede, byg, havre, brune ris, hirse, kartofler eller søde kartofler. Kulhydrater og fibre er dårlige erstatninger for kødprotein og fedt. Hunde er kødædere; kødspisere. De bedste fordøjelige proteinkilder for en hund er kød, æg, fjerkræ og fisk; og er langt bedre valg for kødspisere.

Kulhydrater fra korn giver derimod energi i form af sukkerarter. Så hold din hund væk fra korn så meget som menneskeligt muligt; medmindre din hund har medicinske problemer, der kræver en lavere proteindiæt. Det er altid en god idé at rådføre sig med din dyrlæge om din hunds kostbehov og for at få et rent helbred.

Højt proteinindhold på et hundefodermærke betyder absolut ingenting. Du skal læse ingredienslisten for at se, om proteinkilden er fordøjelig. Hunde er ikke i stand til at fordøje plantebaserede proteiner eller korn så effektivt som kød og får ikke så meget næring fra dem, som de har brug for. Kød, på den anden side, er ikke kun høj i protein, men det er relativt let for hunde at fordøje. Derfor er hundefoder med højere kødproteinindhold normalt bedre. Hvis den første ingrediens på etiketten ikke er et kødprotein, bør du seriøst overveje at skifte til et mærke med højere kødindhold. Korn er ikke så fordøjeligt som kød.

Proteinindholdet skal være mindst 30 procent fra en kødkilde af høj kvalitet. For eksempel; oksekød, vildt, lam eller kylling. Undgå produkter med ikke-specifikke beskrivelser som dyr, kød eller fjerkræ; og undgå eventuelle afsmeltede biprodukter eller måltider.

Desværre har langt de fleste hundeejere ikke råd til at fodre deres hunde med en kødbaseret diæt, så hundefoderproducenter skabte en overkommelig løsning for masserne ved at tilbyde en kornbaseret diæt. Selvom det ikke er så ernæringsmæssigt sundt som kød, er en kornbaseret kost ikke nødvendigvis en dårlig ting, hvis der bruges ingredienser af høj kvalitet.

Men det er ikke altid tilfældet. Billige plantebaserede ingredienser som majs, hvede og soja resulterer i billigt hundefoder. Disse hundefoder producerer ikke sund pels og solid afføring hos et flertal af hunde, og hvis noget forkorter en hunds forventede levetid, fordi de er usunde og simpelthen ikke er gode valg.

Hundefoderproducenter ved udmærket, hvordan man laver sundt hundefoder af høj kvalitet, som det fremgår af de dyre 5-stjernede mærker, men problemet er, at det bare er for dyrt for de fleste hundeejere. Og for at være konkurrencedygtig med andre producenter dikterer prisen på maden, hvad fonden eller den primære ingrediens er; og det er ikke kød.

I en nøddeskal fodrer de fleste hundeejere deres hunde, som om de var planteædende planteædere i stedet for kødædende kødædere. Men det er ikke din skyld, at producenter ikke afslører sandheden om ernæringsværdien af deres hundefoder, men i stedet gør alt, hvad der står i deres magt for at overbevise dig om, at de er ernæringsmæssigt komplette og det bedste foder til din hund.

En anden vigtig faktor – essentielle næringsstoffer

Hunde kræver en balance af visse fedtsyrer, som skal tilføres af deres kost. Fedtstoffer er nødvendige for optagelsen af vitamin A, D, E og K. Fedtstoffer giver energi samt smag og smag til fødevarer. Fedt fra kosten hjælper også hunde med at bevare en sund hud og en skinnende, sund pels. Almindelige fedtstoffer, der bruges i hundefoder, omfatter navne som oksekødsfedt, svinefedt, kyllingefedt, fiskeolie, lakseolie og mere. Alt, der er opført som animalsk fedt, er meget vagt og betragtes ikke som en kvalitetsingrediens. Fedtindholdet skal være mindst 18 procent.

Så hvad nu hvis du ikke har råd til en kødbaseret kost af høj kvalitet til din hund?

Vælg derefter det bedste af de hundefoder, der er tilgængelige i dit budget. Og som et supplement til din hunds kost, kan du tilbyde din hund knoglefri bordrester, der indeholder sundt, fordøjeligt protein- og fedtindhold. Det er bedre, at din hund får gavn af næringsstofferne og variationen i stedet for at skille sig af med dem. Vær opmærksom på, at flere almindelige krydderier, herunder løg, hvidløg, purløg, vindruer, rosiner, macadamianødder og avocado kan skabe problemer for din hund og bør fjernes fra bordrester.

Hvad skal du kigge efter for at finde det bedste hundefoder til dit budget.

  • Undgå produkter, hvor den første ingrediens ikke er kød af nogen art
  • Undgå produkter, der indeholder majs, soja, hvede, korn eller mel
  • Undgå produkter, der indeholder roemasse eller sukker
  • Undgå produkter, der indeholder biprodukter eller saucer
  • Undgå produkter, der ikke kan identificere den specifikke kødkilde. Specifikke kødkilder omfatter navne som oksekød,
  • vildtkød, lam og kylling.
  • Undgå produkter, der ikke kan identificere den specifikke fedtkilde. Specifikke fedtkilder omfatter navne som
  • oksekødsfedt, svinefedt, kyllingefedt, fiskeolie og lakseolie.

Undgå ingredienser fra destruktionsanlæg. Du vil genkende disse ingredienser på etiketten under generiske termer som kød og kødmel. Andre eksempler på ringere kødbaserede proteiningredienser er dyremel, kyllingebiproduktmel, kød- og benmel, kirtelmel, fjerkræmel og blodmel. Lægger du mærke til den generiske karakter af sætningerne?
Undgå det billige, kornbaserede hundefoder med fancy emballage, der forsøger at få dig til at tro, at du foretager det passende sunde valg til din hund. Køb ikke ind i hypen. Se på etiketten og gør dit bedste for at fortolke, hvad der er indeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *