Корпоративни цветя

Цветята естествено притежават способността да предоставят релаксация на всички служители във всяка компания, независимо от стресовата среда, в която работят. По този начин декорирането на офиси и сгради с цветя се е превърнало в значителна част от корпоративната култура и компаниите, както големи, така и малки, плащайте значителни суми пари, за да намерите правилната комбинация от цветя, за да създадете възможно най-добрата офис среда.

Изследванията, предприети от безброй експерти, многократно са доказвали, че производителността на служителите на една компания може да бъде значително подобрена чрез поставяне на цветя в заобикалящата ги среда. Тази идея има голяма тежест за ръководителите на компании; всъщност редица големи компании наскоро придобиха огромни парцели, за да отглеждат цветя като рози, за да украсят своята офис среда.

В зависимост от областта на производство, различни видове цветни аранжировки са препоръчителни за различните корпоративни центрове. Докато сухите и копринени цветя могат да подобрят очарованието на средата на софтуерна компания, кампусът на фирма, свързана с архитектура или моден дизайн, най-вероятно ще бъде посъветван да използва концепцията на Фън Шуй, когато става въпрос за цветя, растения и техните аранжировки .

В някои случаи използването на ярки червени цветя може да добави така необходимата женствена нотка към офис помещенията. В компании, където има голям дисбаланс в броя на служителите мъже и жени – като мъжете са водещи – използването на ярко оцветени цветя може да осигури допълнително предимство за нарушаване на мъжкия монопол.

Що се отнася до цветарски консумативи, голям брой компании са лесно достъпни в интернет и бързото търсене в Google може да отвори вратата към голям брой налични опции. Повечето от тези компании предлагат пакети, които предоставят редовно цветя; обикновено на цени, които са значително намалени. По този начин купувачите могат да избират да купуват цветя на седмична или месечна база; Въпреки това, за места, където нивото на замърсяване е ужасяващо високо, цветята също могат да се доставят ежедневно.

Въпреки че цветята се радват на несравнимата способност да вдъхват живот и в най-мрачната среда, лошите аранжировки на същите тези цветя могат да намалят ефекта, който тези прояви на природата могат да имат върху мозъка.
Въпреки това, предлагането на просто решение на този проблем е голям брой изключително опитни дизайнери, които са усвоили изкуството на дизайна на цветя. Тези художници могат или да бъдат наети чрез компанията, с която човек има редовна сделка за доставка на цветя, или дори могат да се свържат отделно. За компании, които редовно използват корпоративни цветя, винаги е добра идея да наемат експерт, който да гарантира, че често скъпите цветя се използват най-добре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *