Paradijs voor watersportliefhebbers

Vakantiegangers met een passie voor watersport hebben bijna onbeperkte keuzes als ze naar de Egyptische kust gaan. Vooral bekend als bestemming voor vakantiegangers die meer willen weten over de klassieke geschiedenis in Luxor, Caïro en de bijbelse Sinaï kunnen bezoekers zich ook op de modernste manier uitleven. De resorts aan de kust van de Rode Zee zijn enkele van de meest populaire voor vakanties in Egypte en bezoekers kunnen genieten van de beste watersporten en een aantal zeer moderne hotels. De kust van de Rode Zee, net als de Sinaï verder naar het noorden, is uitstekend geschikt om te duiken en snorkelen tussen het kleurrijke onderwaterleven van Egypte.

Onder de dieren in het wild die bezoekers kunnen zien als ze zich verder wagen, zijn kleine haaien, roggen en murenen. Een ander verschil tussen duiken voor de kust van de Rode Zee en de kust van de Sinaï is dat de beste duiken meestal verder weg van de kustlijn zijn op de kleine eilanden die vakantiegangers per boot kunnen bereiken, vaak georganiseerd via hun hotels of plaatselijke duikcentra. . Umm Gamar Island is een van de betere duikplekken waar bezoekers door scholen met metaalachtige glazen vissen kunnen zwemmen. Duikers kunnen ook overal voor de kust dolfijnen zien, maar Dolphin House is een van de beste plekken om ze van dichtbij te zien, vaak met hun jongen.

Ten zuiden van Hurghada kunnen vakantiegangers El Quesir bezoeken. Hoewel het relatief klein is in vergelijking met zijn noorderbuur, zijn vakanties in El Quseir erg populair voor vakantiegangers die naar de warme kust van de Rode Zee reizen om er even tussenuit te gaan. El Quesir is relatief ongerept in vergelijking met badplaatsen als Naama en Sharm el Sheikh, dus het heeft een authentieke Egyptische charme behouden, wat betekent dat vakantiegangers kunnen genieten van andere authentieke ervaringen, zoals het zeilen op traditionele Feluccas als de zee kalm is.

Vanwege de historische betekenis zullen toeristen graag een bezoek brengen aan de resorts rond de oude havenstad, waar nu een interessant museum is gevestigd in het oude fort. Het ommuurde fort dateert uit de zestiende eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd om de handelsroutes te beschermen die werden gebruikt voordat Kaap de Goede Hoop de belangrijkste route tussen Oost en West werd. Het fort is in de loop der jaren in een lichte staat van verval geraakt, maar vakantiegangers moeten proberen het te bezoeken terwijl ze genieten van de watersporten langs de kust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *