Hoe een coffeeshop of koffiebedrijf te starten

 

Dus je hebt besloten om in de wereld van koffie te stappen! Koffie kan een veelheid aan mogelijkheden bieden en kan ook van toepassing zijn op iedereen die een Broodjesbar, Café of Deli wil beginnen. Eigenlijk iedereen die een bedrijf wil openen met koffie. Veel soorten bedrijven serveren tegenwoordig koffie, met een traditionele espressomachine of een automatische bonen-naar-beker-machine. Boekhandels, fietsenwinkels, motorfietsdealers om er maar een paar te noemen. Elk bedrijf dat gelijkgestemde mensen aantrekt die gemeenschappelijke interesses delen, is een geweldige plek om een coffeeshop te beginnen. Het geeft mensen de kans om te socializen en te praten over hun gedeelde interesses. Deze bedrijfsdiversificatie levert ook een extra inkomen op voor deze bedrijven die geen “out and out” coffeeshops zijn.

Zoals elk bedrijf dat mensen willen opstarten, is dat meestal omdat ze interesse hebben in een bepaald onderdeel van hun gekozen bedrijfsidee. Het is altijd een goed idee om iets te doen dat je leuk vindt of waar je vaardig in bent, wat heeft het anders voor zin? Echter, alleen omdat je een “passie” hebt en een droom hebt om je eigen coffeeshop den haag op te zetten, wil nog niet zeggen dat het automatisch succesvol zal zijn. Dezelfde regels gelden voor elk bedrijf. Het maakt niet uit hoe goed uw idee is, u moet er zeker van zijn dat er behoefte is in uw stad of geografisch gebied. Dit onderzoek maakt deel uit van uw “Business Plan”. Een businessplan is meer dan alleen wat cijfers bij elkaar optellen om financiering rond te krijgen. “Uw bedrijfsplan” is precies dat. Het gaat erom uw gedachten en ideeën op papier te zetten en een actieplan te maken voor bedrijfsonderzoek, marktonderzoek, projectmanagement en prognoses om uw bedrijf open te krijgen. Het moet ook bedrijfsplanning voor de toekomst zijn om ervoor te zorgen dat u open blijft! Er is een oud gezegde in het bedrijfsleven; “Als u niet kunt plannen, bent u van plan te falen”. Het is een bekend feit dat een groot deel van de nieuwe bedrijven binnen de eerste 3 jaar failliet gaat.

Krijg een duidelijk beeld van wat u wilt dat uw bedrijf is. Probeer het je voor te stellen. Waar zou je het willen hebben? Hoe ziet het eruit? Wat is het decor en de stijl? Wie zijn uw klanten? Welk ander aanbod heb je naast koffie? Wat is jouw USP (Unique Selling Point)? Kortom, u moet identificeren hoe u een beetje anders kunt zijn dan elke concurrentie die ook uw potentiële klanten zal aanspreken. Het belangrijkste om van zoveel mogelijk mensen binnen uw “marktplaats” te weten te komen is; Zijn ze het eens met uw “visie”? En; Zijn ze bereid om klant te worden en ervoor te betalen? Stel een vragenlijst samen en ga met zoveel mogelijk mensen praten om erachter te komen of uw koffiebedrijfsidee is waar zij hun geld aan zouden uitgeven. Stel ook open vragen over wat ‘zij’ graag zouden willen zien in hun omgeving. Ze kunnen dingen voorstellen waar je nooit aan had gedacht. Ze kunnen ook enkele van je ideeën bekritiseren, vat het niet persoonlijk op. Als hun kritiek terecht is, leer er dan van. Bedenk dat het er niet om gaat wat je wilt. Geef ze wat ze willen en ze zullen hun geld bij jou uitgeven in plaats van bij iemand anders. Bekijk andere coffeeshops om te zien hoe ze het doen. Niet alleen uw lokale “concurrentie”, maar verder een veld. Breng indien mogelijk meerdere bezoeken op verschillende tijdstippen van de dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *