Goedkope elektrische scooters hoeven niet “goedkoop” te zijn

26 views 10:47 am 0 Comments March 16, 2023

Ik had een manier nodig om me op mijn universiteitscampus te verplaatsen, dus besloot ik naar goedkope elektrische scooters te kijken. Ik was al jaren niet meer in de buurt van ELK type scooter, dus ik wist niet wat ze kosten, of wat voor soort functies ze hadden. Ik moet zeggen dat ik, nadat ik een tijdje had rondgekeken, aangenaam verrast was over hoe betaalbaar ze zijn en hoeveel coole functies ze hebben.

Laat me eerst vaststellen wat ik bedoel met “goedkope elektrische scooters”. Ik had scootmobiel kopen nodig, krachtig genoeg om mijn 190 pond rond te sjouwen, en snel genoeg om me snel naar mijn lessen en slaapzaal te brengen.

Daarom moest het een model zijn dat gemaakt was voor volwassenen, maar ook voor oudere kinderen. Ik heb verschillende modellen bekeken die aan die eisen voldeden, die ruim onder de 300,00 kosten!

Ik was geschokt dat je relatief geavanceerd vervoer kon kopen voor minder dan 300,00. Deze waren ook niet goedkoop gemaakt. Ze hadden frames van trekvast staal, magneetwielen, schijfremmen, extra brede dekken en solide lasnaden.

Ze waren zwaar genoeg om stevig te zijn, maar niet zo zwaar dat ze moeilijk onder controle te houden waren.

Ik was ook onder de indruk van hun snelheid. De meeste modellen hadden motoren van ten minste 500 watt en konden snelheden bereiken tussen 24 en 32 km/u, afhankelijk van de grootte van de berijder.

Het leek erop dat het ook leuk zou zijn om erop te rijden, aangezien ze gashendels met draaigreep en handremmen hadden.

Wat voor mij vooral belangrijk was, was hoe ver je kon rijden op een enkele lading van de batterij. De meeste van deze goedkope elektrische scooters kunnen tussen de 30 en 40 minuten continu rijden op een enkele lading!

Met mijn frequente stops en starts zou dat genoeg “sap” zijn om de hele dag mee te gaan!

PERFECT!

Het remsysteem voor een elektrische scooter varieert ook per merk en model. De meeste high-end modellen zijn meestal uitgerust met een variatie van een schijfremsysteem. De andere beschikbare typen zijn echter remklauwen, trommelremmen en naafremmen. In de meeste gevallen zal een nieuwe scooter zowel voor- als achterremmen bevatten. U moet dit echter dubbel controleren voordat u uw aankoop doet. Sommige modellen kunnen zelfs een automatisch veiligheidssysteem voor gasklepuitschakeling bevatten. Dit is een functie die voorkomt dat de motor wordt ingeschakeld terwijl de remmen worden gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *